Мериленд е първият американски щат, който ще въведе данък върху онлайн рекламата

...
Мериленд е първият американски щат, който ще въведе данък върху онлайн рекламата
Коментари Харесай

Американски щат въвежда данъчно облагане на онлайн рекламата

Мериленд е първият американски щат, който ще въведе данък върху онлайн рекламата - сектор, несъмнено доминиран от Google и Фейсбук, съобщи Франс прес.

Местният парламент на този дребен щат, покрай столицата Вашингтон, поддържа закон, чиято цел е да събере в хазната близо 250 милиона $ след една година. Тези средства ще бъдат предоставени на учебните заведения в щата, прецизира Българска телеграфна агенция.

" Мериленд ще стане първият щат в страната, който ще подсигурява, че огромните софтуерни компании заплащат своя дан, откакто печелят милиарди долари годишно с помощта на нашите персонални данни, с цел да продават реклами онлайн, съобщи във Facebook сенотарът Бил Фъргюсън, който е вносител на закон.

Компании като Амазон (Amazon), Facebook и Google регистрират впечатляващо нарастване на облагите си по време на пандемията от Ковид-19, а нашите дребни предприятия се мъчат да оцеляват, добави Фъргюсън.

Лобистите на Силициевата котловина, от средите на републиканците, излизат с контрааргумента, че разноските по този вид законодателство ще се отразят на фирмите - дребни и огромни, които купуват рекламни пространства онлайн. " Мериленд се снабди със съмнителната популярност да бъде единственият щат в страната, одобрил толкоз неприятен закон ", реагира в комюнике Робърт Калахан, вицепрезидент на Интернет асоциацията, която съставлява множеството огромни софтуерни компании. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР